Om

Vi riktar oss till dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, främst Aspergers syndrom och förvärvad hjärnskada, som gillar att jobba med datorer och media. Arbetet utformas individuellt. Här finns arbetsuppgifter för både erfarna och nybörjare.

Verksamhet

Nätverkets yrkesgrupp är en arbetsplats för personer som har rätt till daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), med neuropsykiatriska diagnoser, främst Aspergers syndrom och förvärvad hjärnskada. Hos oss får du lära dig olika dataprogram som du behöver för att klara av arbetet.

Vi får uppdrag från stadsdelsförvaltningens olika verksamheter och gör bland annat broschyrer, visitkort och hemsidor där även fotografering och bildhantering kan ingå. Ibland åker vi ut till de olika verksamheterna och hjälper dem på plats med olika datarelaterade problem. Varje månad gör vi utflykter eller studiebesök.

Vi har 10 avskärmade arbetsplatser med egen dator. Alla sitter tillsammans i en datasal. Vi jobbar självständigt med egna projekt, men även tillsammans i grupp.

Vi har ett nära samarbete med Steget Framåts arbetskonsulenter som kan hjälpa till med praktikplats på företag.

Lokaler

Nätverket finns i luftiga lokaler på Radiusbacken 3, några minuters promenad från Telefonplans tunnelbanestation.

Visa på karta