Restaurangtest

I slutet av sommaren efter semestern brukar vi på Nätverket besöka olika restauranger innan matsalen på Västbergaskolan öppnar, där vi brukar äta annars. Här har vi gjort ett test och recenserat vad vi tycker om de olika restaurangerna, t ex smak på lunchmaten och miljön, och satt poäng från ett till fem stjärnor. Alla tyckte det var roligt att göra och intressant att se hur det blir. Så här blev resultatet:

Café Hitom
På Café Hitom kan du äta frukost, lunch eller ta en fika. De har matiga lunchmackor, soppa och pajer mm. I bageriet bakas allt bröd och olika bakverk. De har ljusa, luftiga lokaler, med möjlighet att sitta ute på sommaren. ”Ett av de charmigaste ställen i hela stan” och ”Minst 4 gånger mer prisvärt än t ex Addfood”, tyckte några, även att det var en lugn och trevlig miljö. Däremot tyckte de det kunde vara lite fler maträtter att välja på.

Smak: 4,3
Variation: 1,8
Matens utseende: 3,8
Tillbehör (t ex kaffe): 3,3
Miljö: 4,0
Service: 4,5
Total: 3,6
Pris: 40-85 kr
Prisvärdhet: 3,0

Svenska hamburgeköket
Svenska hamburgerköket ligger mellan Telefonplan och Midsommarkransen och har lockat besökare från hela Stockholm sedan 2013. De har en stor del ekologiska ingredienser, och bröd som bakats av det prisbelönta Lundbergs bageri. De serverar hamburgare med pommes frites i olika varianter, samt att de har en bar med öl mm. Alla tyckte det var gott och någon inte så märkvärdigt då vi ätit här många gånger tidigare. Miljön tyckte vi var lite rörig och kanske inte så elegant inredning, men annars okej.

Smak: 3,8
Variation: 3,5
Matens utseende: 3,3
Tillbehör: 4,3
Miljö: 2,5
Service: 3,0
Total: 3,4
Pris: 99-169 kr
Prisvärdhet: 1,3

Svenska sushiköket
Här gör man sushi av fina råvaror, och det finns även andra rätter att välja mellan, t ex Strimlad oxfilé och Philadelphia maki räkor. De har misosoppa som förrätt och kaffe och kaka efteråt. De har ganska enkel inredning, och lagom lugnt tyckte vi. ”Smarrigt, kryddigt, mättande och fint upplägg” tyckte en av oss och ”Maten har inte mycket med sushi att göra, därför är den god.”, tyckte en annan.

Smak: 4,5
Variation: 3,7
Matens utseende: 3,8
Tillbehör: 3,5
Miljö: 3,5
Service: 3,3
Total: 3,7
Pris: 90-135 kr
Prisvärdhet: 1,7

Addfood
Addfoods lunchbuffé lagas från grunden med bra råvaror. De har funnits i 10 år och ligger i anslutning till Konstfack. Man kan välja mellan fem varma rätter och en rejäl salladsbuffé. Vi har lite blandade åsikter om restaurangen. En tyckte det var för starkt, en annan fantastiskt och delikat, andra att det inte var lika gott jämfört med andra eller fanns för lite att välja på.

Smak: 2,6
Variation: 3,4
Matens utseende: 2,7
Tillbehör (t ex kaffe): 2,4
Miljö: 2,2
Service: 2,5
Total: 2,6
Pris: 98 kr
Prisvärdhet: 1,4

Viet Bistro
Viet Bistro är en vietnamesisk restaurang som ligger i Ericssons gamla lokaler. De satsar på det genuina och har redan fått flera stamgäster. Man kan t ex äta vårrullar med nudlar, nudelsoppa eller sommarrullar. Jämfört med t ex thailänsk mat har de mer grönsaker och är inte lika het. Det är mindre sojasås och istället fisksås. Lokalen är ganska liten men lugn och trevlig. ”Trevlig famile-restaurang, helt okej mat”, tyckte en av oss och vi andra håller med.

Smak: 3,0
Variation: 3,0
Matens utseende: 3,0
Tillbehör: 2,5
Miljö: 3,5
Service: 4,5
Total: 3,3
Pris: 85-95 kr
Prisvärdhet: 1,9

Krubb
Krubb är en streetfoodrestaurang som serverar hamburgare med pommes frites, soft tacos och pizza. De har även bar med öl och smårätter. Det ligger bredvid konstfack och tidigare låg det på Kungsholmen.”Allt bra!” tyckte en och ”Gott och okej miljö” tyckte en annan.

Smak: 4,0
Variation: 3,6
Matens utseende: 4,0
Tillbehör: 4,0
Miljö: 3,8
Service: 3,4
Total: 3,8  VINNARE
Pris: 105-129 kr
Prisvärdhet: 1,9

Västbergaskolan
Det är på Västbergaskolan vi brukar äta i vanliga fall. De har olika maträtter varje dag och det finns mycket sallad att välja på, vatten eller mjölk och knäckebröd. Det är husmanskost av bra kvalité och alla tycker det är gott. ”Bäst mat i hela området, går alltid härifrån mätt” och ”Går alltid härifrån mätt och belåten!” tyckte några, men även ”Ljudnivån är i högsta laget ibland. Maten är god” tyckte en. Eftersom det är en skola är det rätt många barn och ungdomar som är där, och därför kan det vara lite rörligt, men vi brukar sitta i en egen matsal där det inte är lika mycket personer.

Smak: 4,6
Variation: 4,4
Matens utseende: 3,6
Tillbehör: 3,5
Miljö: 2,9
Service: 3,6
Total: 3,77
Pris: 40 kr
Prisvärdhet: 5,0  MEST PRISVÄRD

Comments are closed.