Om oss

På Nätverket kan du jobba med datorer och media. Det är kreativt, intellektuellt och det finns arbetsuppgifter både för dig som är erfaren och för dig som är nybörjare. Det är upp till var och en hur vi jobbar. Det finns alltid handledare/ arbetskonsulent på plats för att ge dig stöd vid behov. Vi jobbar självständigt med egna projekt, men även tillsammans i grupp. Alla har avskärmade platser med egen dator.
Nätverket är uppdelat i två rum, en för Nätverkets yrkesgrupp och en för Nätverkets datasal och boskola.

Nätverkets yrkesgrupp

Nätverkets yrkesgrupp är en daglig verksamhet för vuxna inom LSS med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, främst Aspergers syndrom och autismspektrumtillstånd.

Arbetsuppgifter: Vi får vi uppdrag från stadsdelsförvaltningens olika verksamheter och gör bland annat broschyrer, visitkort och hemsidor där även fotografering och bildhantering kan ingå. Du får lära dig olika dataprogram som du behöver för att klara arbetet. Ibland åker vi ut till de olika verksamheterna och hjälper dem på plats med olika datarelaterade problem. Du kan läsa mer om det vi gör under fliken ”Arbetsbeställningar”. Vi skriver även blogginlägg till vår gemensamma hemsida.

Praktik: Vi samarbetar med Steget Framåts arbetskonsulenter som kan hjälpa till med praktikplats på företag någon dag i veckan eller helt.

Mat och måltider: Lunch äter vi tillsammans på en skola i närheten. När skolan är stängd äter vi på olika restauranger runt Telefonplan, till exempel i början och slutet av sommaren.

Inflytande: Tillsammans gör vi en individuell genomförandeplan. Dessutom har vi ett arbetsmöte varje vecka där vi tar upp vad som händer under veckan, inkomna beställningar och andra gemensamma frågor. Mötet protokollförs.

Friskvård: En eftermiddag i veckan tränar vi på gym eller simmar.

Utflykter: Vi brukar göra utflykter till olika platser, till exempel Vaxholm, Fjäderholmarna, Liljevalchs eller andra muséum. Det är uppskattat att komma iväg och se saker tillsammans. Vi brukar fota under utflykterna och det finns bilder att se under ”Bildarkiv”.
Nätverkets datasal och boskola

På Nätverkets datasal och boskola lär vi bland annat ut datoranvändning. Det kan t ex vara Office-paketet och Internet; program som Word, Excel, Powerpoint, Gimp och Photoshop. Vi sysslar även med arbetssökeri, att skriva jobbansökningar och även ta reda på vad det finns för utbildningar, möjligheter till studiebidrag samt regler för att komma in på folkhögskola med mera. Boskolan riktar sig till dig som inte har någon bostad. Du får stöd att hitta olika bostadsförmedlingar som kan vara aktuella, att ställa dig i kö via datorn med mera.

Comments are closed.