Lite Snabbt om: Generation Zero till PC.

Generation Zero är ett så-kallat överlevnads öppna värld spel som utspelar sig runt Skärgården i Sverige på ett omtolkat 80-tal med robotar. Gjord av Avalanche Studios, ett svenskt företag med huvudkontor i Stockholm, Generation Zero går ut på att försöka överleva i en värld där självdrivna robotar har tagit över den svenska skärgårds-idyllen. Man tar rollen som en tonåring som efter en helg med sina vänner ensamma djupt i skärgårdsskogarna kommer tillbaka till en helt övergiven skärgård. Alla hus är tomma, bilar står övergivna, och allt har lämnats i all hast. Man kan spela kooperativt med upp till 3 vänner, och kan tillsammans försöka överleva och klura ut vad som egentligen har hänt.

Generation Zero spelas från ett första persons perspektiv. För att försvara sig från dessa mordiska robotar har man sig tillgängligt en rad olika vapen, allt från en simpel pistol till en automatisk kpist med olika typer av ammunition som har olika funktioner. Man kan också hitta dunkar bensin som man kan göra till improviserade explosiva fällor för robotarna. Det finns också fyrverkerier och boomboxar som spelar hög musik typiskt för tiden som man kan använda att distrahera sina fiender.

Poängen med spelet är som sagt att överleva i en robot-fyllt skärgård medan man samtidigt försöker pussla ihop vad som egentligen har hänt genom att söka igenom bland annat hus i byar och krigsberedskapsrum och bunkrar.

Själv har jag endast spelat cirka 20 timmar av spelet, det mesta av den tiden har jag använt att bara utforska detta digitala svenska landskap. Grafiken i spelet är otroligt verklighetstrogen vilket gör det väldigt lätt att spendera långa sträckor av tid i spelet att bara titta på husen, träden, och även molnen. Spelet är både väldigt vacker att se på, och väldigt roligt att spela – speciellt om man har ett par kompisar som kan hjälpa en igenom spelet.

Man kan köpa Generation Zero till PC (genom Steam), PlayStation 4, och XBOX One. Priset ligger runt 300 svenska kronor för ett exemplar av spelet. Spelet kräver som minst en 64bits processor och operativsystem, som till exempel en Intel i5 Quad Core processor, och Windows 7 med Service Pack 1. 8 GB RAM, samt en nVidia GTX660 eller ATI HD7870 2GB grafikkort. Spelet behöver också 35GB på hårddisken.

BETYG:       90 / 100

Källor och länkar:
generationzero.com/en/
store.steampowered.com/app/704270/Generation_Zero/
twitter.com/GenZeroGame
facebook.com/GenerationZero

Comments are closed.